Pure Chocolate & Wellness . Бутик за висококачествен черен шоколад

Опитайте нови вкусове

Дегустации на шоколад

Заповядайте на едно вкусно пътешествие, което ще отвори сетивата ви към различното, интересното и полезното.

Ако желаете не просто да похапвате шоколад, а да му се насладите пълноценно, с всички сетива, включете се в някоя от дегустациите на шоколад на бутика Pure Chocolate & Wellness! Докато се забавлявате, ще научите любопитни и важни факти за “храната на боговете”, ще изживеете магията от вкусовите и ароматични нюанси на какаото, докато придобивате опит на истински дегустатори!

Дегустация на шоколад в Pure Chocolate & Wellness

facebook-icon

Посетете нашата Facebook страница www.facebook.com/purechocolateandwellness и научете повече за нашите предстоящи дегустации и други събития.

Дегустациите на шоколад – какво представляват?

Дегустациите представляват мулти-сензорно социално и познавателно изживяване, по време на което, водени от лектора, участниците научават техниките за дегустация, рафинират сетивата си, участват в няколко игрови момента – отгатване, класация, перинг с питие, представя се подробна информация за какаото, неговата полезност, сортовете, производителите, престижните плантации.

Дегустациите на шоколад – лектор

Бела Бенова е експерт-дегустатор и колекционер на шоколад. Тя е автор на концепцията за дегустациите на шоколад като социално, познавателно и сетивно изживяване. От 2010 година досега, тя организира и е провела над 300 различни дегустации на няколко езика в многобройни заведения, клубове, на корпоративни и частни събития, като част от програмите на форуми с бизнес, здравна и друга насоченост. Някои от тези дегустации са перинги с вино, бира, уиски, ром, медовина, саке и други алкохолни напитки. Бела Бенова провежда дегустации в бутика Pure Chocolate & Wellness още от създаването му през 2013, комбинирайки асортимента му с избрани вкусове от своята лична шоколадова колекция, събирана по целия свят. От 2018 година, Бела вече е официално част от екипа на Бутика и като специалист по шоколада отговаря за организирането и провеждането на частни, групови, корпоративни и други дегустации, както и за подбора на брандове и производители в динамичния асортимент от истински шоколад предлаган в Pure Chocolate & Wellness.

Дегустациите на шоколад – асортимент

На всички дегустации гостите могат да се насладят на специално подбрани шоколади от повечето известни в света сортове какао, модели с награди от международни форуми, шоколади на най-търсените световни производители, вкусове от най-престижните плантации, ръчно-произведени, от сурово какао, с био-какаови зърна от малки екологични ферми, блендове какао с екстравагантни добавки, шоколади без захар, продукти на природо-съобразното земеделие и брандове със сертификати за екологично и етично производство. Разнообразни естествени подправки, етерични масла, ядки и други добавки допълват палитрата на шоколадовите вкусове от всички краища на света и спектъра от интензивност на какаото от 35 до 100 %.

Дегустации на шоколад в бутика Pure Chocolate & Wellness – варианти

В Pure Chocolate & Wellness правим дегустациите неповторимо изживяване, защото шоколадът ни мотивира да даваме най-доброто от себе си, да импровизираме, да вдъхновяваме и Вас! Личен повод, тийм-билдинг, бизнес среща, образователно събитие, гурме перинг или каквито други дегустации измислите сами – за всеки вариант Бела Бенова ще Ви предложи от нашите пакети и куверти или ще разработи специално за Вас конкретна оферта. Всяка дегустация може да бъде водена освен на български, също на английски, френски или испански език. При допълнително договаряне, освен в столицата, дегустациите могат да се провеждат във всеки друг град на България, както и в чужбина.

Можете да изберете от няколко различни варианта групови дегустации на шоколад, провеждани на място в Pure Chocolate & Wellness, като цените на кувертите на човек са: 25 лв. с питие или 20 лв. детски (безалкохолен).

• Участие в групова дегустация на 6 шоколада от асортимента на Бутика:

регулярно в сряда от 19 ч. с ваучер от някой от сайтовете-партньори или с предварителна резервация по телефона и заплащайки куверта на място.

• Участие в групова Ексклузивна дегустация на 3 шоколада от асортимента на Бутика + 3 шоколада от личната колекция на Бела Бенова.

Тези дегустации винаги са обявени на фейсбук-профила на бутика . В тях можете да се включите с предварително закупен куверт или с направена резервация и заплащане на куверта на място на обявената дата. Ексклузивните дегустации носят това име, защото всеки шоколад от “личната колекция” е наличен само в една бройка за даденото събитие, а Бела Бенова с гордост признава, че вече десета година не е повтаряла шоколад на тези дегустации.

• Групова дегустация на 6 шоколада от асортимента на Бутика, с дата и час по заявка на гостите.

В тези дегустации могат да се включат до 12 участника – толкова е капацитетът на помещението, като цената за до 6 участника включително е пакетна – 150 лв., а между 6 и 12 – на цените на кувертите.

• Частна (романтична) дегустация с дата и час по заявка на гостите.

Ако имате годишнина или друг специален повод – изберете нашите специални персонални дегустации за двама, в романтична атмосфера на свещи с музика, която може да е избрана от вас. Дегустацията включва 8 шоколада от асортимента на Бутика, съпътствани от питие, подарък – изненада 1 шоколад за двойката, всичко това с пакетна цена 100 лв. Дегустациите по заявка на гостите могат да се проведат и с асортимент като Ексклузивните дегустации, комбинирайки най-доброто от Бутика с вкусове от личната колекция на Бела Бенова.

Дегустациите по заявка на гостите могат да се проведат и на избрано от тях място, с предварителна уговорка по телефона за брой шоколади, дата, час, продължителност и цена на мероприятието. Потърсете ни и с радост ще персонализираме всеки тип дегустация според Вашите желания и предпочитания, така че да превърнете своя личен повод в незабравимо събитие за себе си и близките Ви, които ще споделят дегустацията с Вас.

• Корпоративни дегустации / тийм билдинги.

Можем да проведем Вашия тийм-билдинг, среща с Ваши бизнес партньори или фирменото Ви парти под формата на дегустация на шоколад, в Бутика (до 12 участника), във Вашия офис или на друга, избрана от Вас локация, включително в заведение или на открито, съобразено с условията на домакините и атмосферните условия. С оглед предпочитанията и целите на клиента, може да бъде направено профилиране на дегустациите с цел здравословен акцент, познавателна стойност, екипни задачи, състезателни елементи, творческа атмосфера, опознаване на колегите, и др. Всички параметри на този тип дегустации – място, продължителност, брой участници, брой на дегустираните шоколади, перинги, език, на който се води презентацията и конкретната цена на офертата, се договарят за всеки конкретен клиент или партньор.

Разбира се, за всички типове дегустации, очакваме Вашето предварително потвърждение или резервация по телефона най-късно 48 часа преди събитието. Този срок важи и при евентуална отмяна на резервациите за дегустации направени директно с нас. Ако Вашата резервация е с ваучер от някой от нашите партньори, разчитаме да се свързвате първо с тях за указания и информация относно избраните от Вас дегустации.

Подарете си дегустация на шоколад с Pure Chocolate & Wellness!

Доверете ни се за лично или корпоративно събитие, включете се в неповторимо сетивно гурме изживяване и почувствайте магията на дегустациите с “храната на боговете” – шоколада!

За контакт

За резервации, организиране на лекции и семинари по актуални теми свързани със здравето и, разбира се, неустоими дегустации на шоколад:

    Останете с нас

    Pure Chocolate & Wellness

    Updating…
    • Нямате артикули в количката.